Praktijk

Om echt veilig de weg op te kunnen moet je het naar je zin hebben. Je hebt je aandacht 100% voor het verkeer nodig, dus doen we alles om het je zo makkelijk mogelijk te maken.

Eén instructeur

Om te beginnen heb je tijdens alle rijlessen dezelfde instructeur. Zo leer je elkaar door en door kennen en dat werkt beter. Je instructeur is er ook bij als je afrijdt, je doet echt samen examen. Ook rijd je van begin tot eind in dezelfde auto. 

Het is aan jou om te bepalen wanneer je wilt lessen. Je kunt ook aangeven waar je gehaald wilt worden en waar je weer uitstapt. Je rijdt met ons anderhalf uur per rijles, dus lessen van 90 minuten. Het kán zijn dat we in het begin van de opleiding lessen van 60 minuten rijden. Dit is afhankelijk van de leerling. 

Het nieuwe rijden

Naar school gaan is intensief en werken voor jezelf of bij een werkgever is vaak vermoeiend, maar leren rijden is ook intensief en vergt veel van je motoriek en concentratie.
Daarom werken wij volgens een stappenplan. Je leert bij ons rijden in modules, dus onderdeel voor onderdeel. Je vorderingen worden constant bijgehouden op de leskaart en je gaat pas een volgend onderdeel leren als je een eerder onderdeel onder de knie hebt. 

Daarnaast leer je ook rijden volgens de nieuwste methodiek die is afgestemd op het Nieuwe Rijden. Dit houdt in dat je zo zuinig mogelijk leert rijden, dus op een zo min mogelijk belastende uitstoot van uitlaatgassen, dit levert zo'n 12 à 18% brandstofbesparing op. Het is dus niet alleen beter voor het milieu, het kan op jaarbasis ook een enorme brandstofbesparing opleveren.iPad

Ter ondersteuning van de praktijklessen, gebruiken we alledrie de iPad . Dit doen we om bepaalde praktijksituaties aan de hand van filmpjes te verduidelijken.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen doe je in Emmen. De instructeur weet welke bekende knelpunten er in Emmen zijn en zal samen met jou deze verkeerstaken oefenen. Daar zal dus tijdens de lessen veel aandacht aan besteed worden. Echter voorop staat, dat je overal moet kunnen rijden.

Faalangst

Wij hebben door onze jarenlange ervaring veel ervaring opgedaan met faalangstige leerlingen en kunnen deze leerlingen op een professionele wijze begeleiden. Aan het eind van je rijopleiding kun je een speciaal faalangst-examen afleggen, waarbij de CBR-examinator veel meer tijd voor je uittrekt en kiest voor een rustige benadering van het examen.

Slagingspercentage

Ben je benieuwd naar ons slagingspercentage? Surf dan naar Rijschoolzoeker van het CBR. Je vindt ons bij de "top-3" van alle rijscholen in Emmen en omgeving.

Het slagingspercentage van Emmen is rond 50 %. 
Ons slagingspercentage is rond 80 %, en daar zijn we best trots op!

 
ZOMERACTIE!!

Wil je deze zomer 109,= euro !! besparen? Maak een afspraak voor een gratis intest én ontvang een gratis digitale theorie-opleiding van I-theorie/PlanGo bij je inschrijving!


Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op!

Telefoon:
06-30291038

E-mail: info@rijopleidingemmen.nl

Adres:

Postduif 11
7827 ND Emmen